Cultura self - help. O emisiune de Ioana Baldea pentru Radio Romania CulturalCe se intampla cand tratam filozofia ca pe o sedinta de psihoterapie, literatura ca pe un compendiu de informatii utilitare si arhitectura ca pe o declaratie de identitate? Nimic bun, imi veti spune.

Si totusi, Alain de Botton ne demonstreaza contrariul. Scrie despre Proust, despre calatorie, despre iubire, despre modernismul arhitectural si topografia londoneza. Scrie despre Platon, despre fobii, despre avioane, despre mancare intr-o maniera proaspata si surprinzatoare care, dincolo de orice, isi propune sa reintegreze "marea cultura" in viata de zi cu zi a omului pe care o exprimare prea "scortoasa" si un prea strans guler imaculat al academismului l-au indepartat de lucrari esentiale ale umanitatii.

http://www.alaindebotton.com/

E o forma de accesibilizare culturala. E si un exercitiu...practic. In vara lui 2009, Alain de Botton a petrecut o saptamana la Heathrow, ca "writer in residence" si, dupa aceasta experienta de...Tom Hanks deghizat in scriitor, a scos o carte despre cum e sa petreci o saptamana intr-un aeroport.Mie nu mi-a placut, initial. Mai tarziu, l-am adorat. In mare parte si datorita Anei Maria Onisei, jurnalista si bibliofila ferma, care stie, intr-o maniera savuroasa si bine argumentata, sa puna punctul pe i, cand vine vorba de literatura.

Ne puteti asculta, pe trei voci, in aceasta dezbatere nepretentioasa despre ritmul vietii contemporane si modul in care se integreaza cultura in ea, evident, daca si numai daca...nu va temeti de Alain de Botton.

http://atelier.liternet.ro/arhiva/8097/Alain-de-Botton-Ema-Stere/Arhitectura-fericirii.html
http://atelier.liternet.ro/articol/1407/Alain-de-Botton/Eseuri-de-indragostit.html

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Cultura self - help. O emisiune de Ioana Baldea pentru Radio Romania Cultural"

Trimiteți un comentariu

Copyright 2009 StoryMania
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates