De ce StoryMania?

Pentru că ne place să spunem poveşti.

Pentru că există public care apreciază un verb care are miros, o locuţiune substantivală care ţipă sau un adverb care-ţi evocă instantaneu culoarea violet.

Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...

Vă propunem un tip de emisiune cu datele tehnice ale unui feature şi pretenţia unei poveşti care se scrie... audio. Şi în care apar... filme, experimente socio-culturale, portrete contemporane, analiza extinsă a unui fenomen artistic, controversa iscată în jurul unei cărţi, dilema morala ivită de o nouă descoperire ştiinţifică, protestul de principiu în faţa unui realităţi nuanţate sau aplauzele de rigoare la rampa lansării unui proiect valoros.

Vă propunem o emisiune care să trăiască prin opinie, şarmul formulei narative, relevanţă discursivă în stilul marilor producţii ale genului, ilustrate de Ira Glass şi teoretizate de David Randall.

Vă propunem o emisiune recognoscibilă, ca discurs şi manieră radiofonică, în plaja emisiunilor de gen din FM. Una care să poată fideliza şi să se definească, în timp, ca expresie a unei mărci a redării şi ilustrării imaginative.
 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

1 Response to "De ce StoryMania?"

 1. Anonim Says:
  7 ianuarie 2013, 13:10

  Buna,

  V-am ascultat ieri pentru prima oara....SUPER...Calcam haine si ma minunam...3 ore si ceva au trecut foarte repede...ascult de cativa ani Teatru Radiofonic...insa nu stiam ca exista StoryMania..."viatza bate teatrul":)))
  La mai multe emisiuni si incursiuni in realitate !!!
  Cornel

Trimiteți un comentariu

Copyright 2009 StoryMania
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates