O zi din viaţa lui Jonathan Safran Foer. O emisiune de Ioana Bâldea pentru Radio România Cultural


Este copilul teribil al literaturii americane contemporane. E creatorul primului roman multimedia. E taciturn, vanitos, imprevizibil, vegetarian, newyorkez, elitist, nevrotic şi de o originalitate creativă care te interzice. Care m-a interzis. Şi care m-a convins să-i bombardez agentul cu mail-uri şi telefoane până când, după luni de insistenţă, am obţinut un interviu cu Jonathan Safran Foer chiar înainte de lansarea noii sale cărţi de non-ficţiune - Eating Animals.
http://http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.eatinganimals.com%2F&h=524813a56d37e5d2b68c1748e05ec6df

Primele lui cărţi, Totul este iluminat şi Extrem de tare şi incredibil de aproape, i-au adus fani şi duşmani înverşunaţi, premii şi lapidări metaforice, un renume de autor excentric şi precoce şi corolarul conform căruia, în literatură, după el "nimic nu va mai fi vreodată la fel".
Îmi place ideea cărţii care nu e un simplu moft intelectual. Cred în cărţile care creează...un fel de mediu, în jurul lor. Nu e doar ca şi cum te-ai uita la un tablou, ci ca şi cum ai fi într-un muzeu. Lectura ar trebui să fie ca un spaţiu pe care îl parcurgi folosindu-ţi simţurile cât mai mult cu putinţă. (Jonathan Safran Foer)
Am vorbit cu Jonathan Safran Foer la telefon, într-o seară bucureşteană care, în locuinţa lui de lângă Prospect Park, din Brooklyn, a avut alură de după-amiază americană impregnată de o îndepărtată Europă de Est.

Mi-a ieşit o poveste din conversaţia asta. Una pe care-am încercat s-o spun "la cald", parca mai coerent cand i-am adaugat fragmentele unui alt dialog - cel cu Cristian Lupsa, jurnalist si... cititor, ca si mine. E o poveste pe care mi-am dorit-o şi despre care nu ştiu, nici acum, dacă am scris-o pe de-a-ntregul în eter sau dacă mi-a scăpat, pur şi simplu, printre degete. E o poveste cu un câine, cu o zi mofturoasă de toamnă, cu un scriitor cu ochelari şi ciudăţenii, cu strămoşii lui estici şi filme, şi dezastrul de la World Trade Center şi...Jonathan. E o poveste cu Jonathan Safran Foer.
http://www.timeoutbucuresti.ro/carti/6351/5475451/proza-de-24-k.html

http://www.lp.ro/un-documentar-al-radioului-publicdespre-jonathan-safran-foer-la-conferinta-de-feature-din-finlanda
 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

3 Response to "O zi din viaţa lui Jonathan Safran Foer. O emisiune de Ioana Bâldea pentru Radio România Cultural"

 1. Anonim Says:
  10 martie 2010, 17:27

  cum se poate asculta emisiunea?

 2. Ioana Baldea Says:
  15 martie 2010, 22:30

  In principiu, fisierul audio atasat se poate asculta de oriunde si oricand. Altfel, Storymania se difuzeaza de luni pana joi, de la 16.05 si se poate asculta inclusiv online pe www.radiocultura.ro. Multumim mult de interes si va asteptam cu drag!

 3. سعيد الجهني says:
  18 februarie 2012, 03:52

  thnks

  http://www.7fiz.com/vb
  http://www.7fiz.com/ryl/
  http://my-best-entertainmen.blogspot.com/

Trimiteți un comentariu

Copyright 2009 StoryMania
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates