Teatrul de improvizaţie
Cîţi oameni au curaj să iasă pe scenă fără să ştie nimic? Improvizatorul ajunge să adore această stare de punct zero, de nimic, starea asta devine esenţa creaţiei. (Vlad Massaci - foto dreapta - sursa: http://www.artactmagazine.ro)

Regizorul Vlad Massaci este cel care a adus în România conceptul de teatru sport în 2003. În următorii ani, tinerii actori care au primit antrenamentul au înfiinţat trupe de teatru de improvizaţie sau au sprijinit la rîndul lor alţi actori atraşi de acest gen de spectacol.

Teatrul de improvizaţie şi, în forma sa de competiţie, teatrul sport cîştigă tot mai multă popularitate şi la noi, tinzînd spre cotele atinse de decenii în Occident.


De unde vine farmecul show-ului de improvizaţie?

Ceea ce se vede cu ochiul liber se poate concentra în formula: talent plus spontaneitate plus imaginaţie şi umor, alături de un public deschis şi creativ. Dar succesul teatrului de improvizaţie presupune încă multe alte ingrediente, dupa cum am aflat atît de la regizorul Vlad Massaci, cît şi de la membrii trupei Improvisneyland

(foto stînga: o parte a trupei Improvisneyland alături de mine în studioul Radio România Cultural)

Povestea
a fost spusă de Daniela Vasile la Radio România Cultural în 17 noi. 09, cu reluare în 26 ian.10 şi o puteţi asculta şi aici:  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Teatrul de improvizaţie"

Trimiteți un comentariu

Copyright 2009 StoryMania
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates