Mic tratat gastronomic pentru pofticiosi si rafinati. O emisiune de Ioana Baldea pentru Radio Romania Cultural




Totul despre...gastronomie. Asta va propun. Si inca in doua episoade. Un mic tratat
vegetarian, vegan, gourmet si slow food de alimentatie contemporana (cu Georgiana Ilie, jurnalist; Jonathan Safran Foer, scriitor; Ilse Mohri,
chef, Ruxandra Constantina, apfitoterapeut MED AS, Iulia Blaga critic de film).

De la catelul din cescuta de espresso, fotografiat de Georgiana, la strudelul nocturn preparat la indicatiile lui Ilse, de la paste italienesti cu fructe de mare la spuma estoniana de petale de trandafiri, am calatorit prin bucatarii de toate felurile. Titrate, improvizate, utilate sau imaginare. Cu Julia Child, cu Ratatouille, cu Doamna si Vagabondul uniti intr-un sarut Disney de o spagheta norocoasa.




Am vorbit despre mancare sanatoasa, gustoasa, ideologizata, infestata de E-uri sau epurata de toxine, dupa cum au gasit de cuviinta invitatii mei.



Eu si colegul meu de la butoane, Bogdan Florea, am inghitit in sec si am plecat intins spre bucatariile proprii. Acolo unde am savurat, dincolo de experiment culinar si trend gastronomic, gustul unor conversatii zemoase, condimentate, unice prin verva calorica a unor oameni care iubesc sa dezbata ce e in farfurie. Pentru cunoscatori si pentru...inocenti.



Bon appetit!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Mic tratat gastronomic pentru pofticiosi si rafinati. O emisiune de Ioana Baldea pentru Radio Romania Cultural"

Trimiteți un comentariu

Copyright 2009 StoryMania
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates